Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Druhá polovina týdne bude ve znamení častějších srážek

13. 5. 2024 | Poslední aktualizace: 21:44 13. 5. 2024 | Dominik Novotný, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V úterý a ve středu se budou teploty většinou blížit k 25 °C a bude panovat méně oblaků. Od čtvrtka se nad naše území přesune brázda nízkého tlaku vzduchu, která bude postupně zesilovat. Zesílí i vítr. Druhá polovina týdne bude ve znamení častějších srážek Zdroj fotografie: 123rf

V úterý bude převážně jasno až polojasno, pouze v Jeseníkách nebo v Beskydech se mohou při zvětšené oblasti objevit přeháňky. Noční teploty 11/7 °C, při uklidnění větru až 4 °C, na severovýchodě nebo východě nelze vyloučit přízemní mráz. Denní teploty 20/24 °C, v Čechách až 26 °C. Vítr očekáváme jihovýchodní.

Ve středu bude také jasno až polojasno, až odpoledne přibude oblačnost a v Beskydech nebo v Jeseníkách nelze vyloučit přeháňky. Noční teploty 13/9 °C, na severu Moravy a ve Slezsku 5/9 °C. Denní teploty v rozmezí 21/25 °C. Vítr bude foukat jihovýchodní, lokálně s nárazy kolem 55 km/h.

Čtvrtek bude ještě zpočátku jasný až polojasný, od jihozápadu se bude blížit oblačnost a odpoledne zejména na jihozápadě očekáváme přeháňky nebo i bouřky. Noční a ranní teploty 14/10 °C, na severovýchodě v rozmezí 6/10 °C. Denní teploty 17/21 °C, na severu území i více. Jihovýchodní vítr bude foukat lokálně s nárazy až kolem 55 km/h.

Pátek již bude oblačný až zatažený, jen lokálně může být zpočátku polojasný. Přes den očekáváme déšť nebo přeháňky, lokálně i bouřky. Noční teploty 14/10 °C, na severovýchodě 6/10 °C. Denní teploty 18/22 °C, na jihozápadě pouze v rozmezí 13/17 °C. Vítr jihovýchodní, lokálně s nárazy až kolem 55 km/h. K večeru bude slábnout. 

Počasí na víkend prozatím slibuje zataženou až oblačnou oblohu, přes den lokálně déšť nebo přeháňky, případně i bouřky. K večeru se v sobotu bude oblačnost protrhávat až na polojasno. Denní teploty se v maximech budou pohybovat mezi 17/22 °C. 



Houbařská sezóna pomalu začíná

Houbařská sezóna pomalu začíná

Teplé a na srážky poměrně bohaté počasí již začíná v některých lokalitách nahrávat růstu hub. Vzhledem k výhledu počasí na další dny lze navíc předpokládat, že se houbám bude dařit i nadále.

27. 5. 2024
Před námi je poměrně teplý týden s občasnými srážkami

Před námi je poměrně teplý týden s občasnými srážkami

Území České republiky bude zpočátku tohoto týdne ovlivňovat zvlněná studená fronta. Za touto frontou se k nám rozšíří brázda nízkého tlaku vzduchu, která se bude postupně vyplňovat. Očekáváme tak poměrně časté srážky.

27. 5. 2024