Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden zpočátku ve znamení teplého a slunečného počasí, později se přidají bouřky

28. 4. 2024 | Poslední aktualizace: 00:53 28. 4. 2024 | Dominik Novotný, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V novém týdnu bude pokračovat teplé a slunečné počasí. Až od čtvrtka se přidá více oblačností, přeháněk nebo i bouřek. Mimo to bude po celý týden lokálně foukat silnější vítr. Příští týden zpočátku ve znamení teplého a slunečného počasí, později se přidají bouřky Zdroj fotografie: 123rf

Pondělí bude polojasné až oblačné. Nejnižší noční teploty klesnou na 13/9 °C, na jihozápadě Čech k 7 °C. Přes den teploty vystoupají na 21/25 °C. Zatímco na západě bude vítr mírný, ve východní polovině Česka bude foukat vítr jižních směrů silnější s nárazy až kolem 55 km/h.

V úterý bude jasná až polojasná obloha, noční teploty 15/11 °C, na jihozápadě k 8 °C. Teploty v tento den budou stoupat pravděpodobně nejvýše, a to na 23/27 °C. Vítr bude foukat stejný jako v pondělí, lokálně tedy s nárazy až kolem 55 km/h.

Předpověď odpoledních teplot ALADIN 28. 4. 2024

Odpolední teploty v pondělí 29. 4. podle ALADINa

Ještě ve středu bude převážně polojasno. Noční teploty klesnou na 14/10 °C, maximální denní teploty vystoupají na 21/25 °C. Přes den mohou nárazy větru opět dosáhnout nárazů až 55 km/h.

Od čtvrtka již čekáme spíše oblačnou oblohu a přidají se přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou lehce snižovat. Ve čtvrtek denní maxima očekáváme v rozmezí 20/24 °C, v pátek 18/22 °C, v sobotu 17/21 °C a v neděli 16/20 °C. Jelikož je předpověď platná k neděli 28. dubna, bude se pravděpodobně zejména na druhou polovinu týden upřesňovat. O případných hrozících rizikových jevech a ohroženích vás budeme informovat. 

Vítr podle ALADINa 29. 4.

Předpověď větru podle ALADINa v pondělí 29. 4. Na východě bude větrno



Sobota s četnými přeháňkami a bouřkami, i silnými

Sobota s četnými přeháňkami a bouřkami, i silnými

V porovnání se včerejším dnem očekáváme v sobotu zejména v odpoledních hodinách četnější tvorbu bouřek, které budou mít předpoklad k tomu být silné. Bouřky mohou s sebou přinášet přívalové srážky a kroupy, i proto byla pro celé území České republiky vydána výstraha.

25. 5. 2024
Co to jsou nebezpečné meteorologické jevy?

Co to jsou nebezpečné meteorologické jevy?

Ve zpravodajství o počasí se zřejmě nejčastěji obecně šíří zprávy o hydrometeorologických extrémech, případně o jiných zvláštnostech, které jsou s nimi spojené. To je zcela pochopitelné, protože takové jevy často také způsobují výraznou škodu na majetku nebo ztráty na životech. Co to ale vlastně nebezpečný meteorologický jev je? Jak ho vymezit? Když každý z nás to vnímání může mít jiné...

25. 5. 2024