Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Sobota byla především v Čechách slunečná a rekordně teplá, neděle bude ještě teplejší

6. 4. 2024 | Poslední aktualizace: 18:01 6. 4. 2024 | Jáchym Rogner, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Dnešní den byl ve znamení slunečného a velmi teplého počasí, pouze na východě Česka bylo oblačnosti více a teploty vystoupaly jen lehce nad 20 °C. Sobota byla především v Čechách slunečná a rekordně teplá, neděle bude ještě teplejší Zdroj fotografie: 123rf

Po přechodu okraje teplé fronty, která dnes v noci a ráno přinesla slabý déšť a přeháňky, se postupně od západu vyjasnilo a v Čechách bylo na tuto dobu velmi teplo.

Nejtepleji bylo v Polabí, kde v Doksanech teplota vystoupila až na 27,6 °C. I jinde v Čechách bylo velmi teplo a na většině míst byl zaznamenán letní den s teplotou nad 25 °C.

Naopak na východě Moravy a ve Slezsku bylo ještě většinu dne oblačno až polojasno a často bylo jen kolem 20 °C, zítra už se ale teploty více vyrovnají, stále ale bude na Moravě a ve Slezsku chladněji než v Čechách.

Neděle bude také velmi slunečná, pouze na západě Čech bude oblačnosti více a teploty vystoupají na 24 až 28 °C, výjimečně nelze vyloučit ani překročení tropického dne a čeká nás tak opravdu výjimečně teplý den.



Před námi konečně "normální počasí"

Před námi konečně "normální počasí"

Po extrémním dubnu se zdá, že květen byl měl celkově nabídnout teploty na úrovni normálu. I když zatím vidíme jen do poloviny měsíce. I srážek bude "tak akorát".

3. 5. 2024
Takový duben jsme nikdy nezažili, teploty překvapily i zkušené meteorology

Takový duben jsme nikdy nezažili, teploty překvapily i zkušené meteorology

Teploty vzduchu se šplhaly v první polovině dubna až k tropické třicítce, aby se následně objevily noční mrazy. V závěru měsíce se zase vrátilo "léto". Teplotní vývoj zcela vybočil z normálu.

2. 5. 2024