Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden se navrátí letní teploty

24. 4. 2024 | Poslední aktualizace: 23:07 24. 4. 2024 | Dominik Novotný, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C. Příští týden se navrátí letní teploty Zdroj fotografie: 123rf

Modely již po delší dobu shodně slibují výrazné oteplování. Po ještě stále poměrně chladném čtvrtku se v pátek teploty vyšplhají většinou na rozmezí 12/16 °C. Problém ale je, že hrozí četné ranní mrazy. Ty ještě stále mohou poškodit už tak zkoušenou a mnohdy již poškozenou vegetaci, ovocné stromy nebo jiné plodiny. Od pátku na obloze ubyde oblaků, v nadcházející dny tedy očekáváme jasnou, polojasnou nebo maximálně oblačnou oblohu.

V sobotu se teploty vyšplhají již na 16/20 °C, pouze lokálně ještě mohou zahrádkáře potrápit přízemní mrazíky, a to zejména na jihozápadě Čech v oblasti podhůří Šumavy, Novohradských hor nebo Třeboňska. V neděli se oteplení projeví ještě více - teploty vyšplhají již na 20/24 °C a po dlouhé době se tak riziko mrazů a mrazíků v podstatě eliminuje.

Výhled na příští týden slibuje i letní teploty. V pondělí vystoupají na 21/25 °C, v úterý 22/26 °C a ve středu rovněž kolem 24 °C. Do středy by navíc stále mělo být na obloze málo oblaků, teprve až od čtvrtka budou hrozit přeháňky nebo bouřky. O tom ale budeme dále informovat.

Maximální teploty ve čtvrtek 25. 4.:

Maximální teploty ve čtvrtek

Maximální teploty v pátek 26. 4.:

Maximální teploty v pátek




Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, kterým byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024
Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

První květnový víkend odstartoval naplno bouřkovou sezonu a často lákal díky příjemným jarním až letním teplotám k pobytu venku v přírodě, i pondělní den se ještě bude nést v podobném duchu.

5. 5. 2024